Stres Atma Yöntemleri

Merhabalar...
Çoook uzun zamandır yaklaşık 1 seneden fazla olmuş yazmamışım ama bu süreçte çok fazla şey değişti hayatımda. Kısaca hayallerimden birine kavuştum ve sevdiğim adamla evlendim:))) ''Herkes sevdiğiyle evlensin efsaneler dizilere kalsın aşıklar kavuşsun:)'' diye temennimizi de verdikten sonra gelelim başlığımızı detaylandırmaya.
Şehir hayatı, iş hayatının kompleksli insanları, patronları, çalışma arkadaşları, çevre şartları, ailevi mevzular, sosyal yetersizlikler, geçim sıkıntısı ve daha sayamadığım onlarca nedenlerin hepsi bir araya gelip ömrümüzden ömür çalmaya niyetleniyorlar ve bizde bu kadar negatiflik içerisinde evimizde huzurlu yaşamaya çalışıyoruz zor iş valla...
4-5 sene üniversite okuduk, mezun olunca kollarını açmış bizi bekleyen firmalar arasından tercih yapacağımızı düşünüp hangi sektörü seçsem diye strese girdik, evde oturup işlerin bize gelmesini bekledik derken derken gerçek hayatın bu şekilde olmadığını anladık ki maalesef bu süreçte çok yıprandık. İşin en civcivli kısmı bitti diye düşünürken meğer bunlar karanlık o tünelin girişiymiş geç anladık.
Merhaba iş hayatı dedik maaşımızda fena değildi hani üniversitede elimize geçenle kıyaslayınca ama o para hakikaten ele geçince hiçbir şeye yetmediğini anladık. Bir heves ev tuttuk içini ikeadan döşerim hayalleri ikeaya gidip elde 2 mum, 3 peçeteyle dönünce sönmüş oldu. Sehpa aldık misafirimiz gelince çayını kahvesini koysun diye koltuk alamadık. Aman minderler daha samimi olur hem dedik gelen insanlar yarım saat oturduktan sonra bacağına poposuna kramplar girip kalkınca bu iş böyle olmayacak dedik borç harç koltuk aldık. Anne-baba arandı her gün bunu da yollasanız, aslında şu da yok diye:)
Bir iki yıl sonunda kafamızdakine pek benzemese de içinde kendimizi rahat hissettiğimiz elinden az buçuk bir şeyler gelenlerin evi güzelleştirmesiyle ev bizim evimiz oldu. Alıştık, ısındık, tek başına yaşamayı öğrendik, anne babadan uzakta aklımıza gelince geceleri ağladık ama onlara belli etmedik, memlekete gidince ağlayıp duramayız diye çok uzatmadık muhabbeti kısacası duygusal zamanlar geçirdik. Eve alıştık, düzeni kurduk dedik hooop evlendik yeni ev, yeni eşyalar sil baştan hayat merhaba dedik.
Konudan bayağı uzaklaşmışız hoop döndüm burdayım. Stres atma yöntemleri;
Çok değerlidir kendi emeğinle, çabanla birşeyler üretmek, onu kullanmak ve çevrendeki insanların beğenisini kazanması, az parayla güzel ve özel şeyler üretmek, hediye etmek veya kullanmak.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BB Krem

Hayatın durduğu o birkaç saniye